You are currently viewing Erasmus+ Youth Exchange ”LET’S PROTECT OUR FORESTS! LET’S PROTECT OUR FUTURE!” 30 mai – 6 Iunie 2024

Erasmus+ Youth Exchange ”LET’S PROTECT OUR FORESTS! LET’S PROTECT OUR FUTURE!” 30 mai – 6 Iunie 2024

Banner proiect erasmus Antalya 2024

DESCRIEREA PROIECTULUI

Acest proiect va fi organizat ca un schimb de experiență între tineri.

Intervalul este 30 mai – 6 iunie 2024. (29/30 mai și 6/7 iunie vor fi zilele de călătorie deoarece este posibil să se călătorească cu autocar către Istanbul).

Calendarul de evenimente a fost creat cu accent pe îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor participanților la proiect.

Pe lângă furnizarea de oxigen organismelor vii, pădurile previn eroziunea solului, protejează bazinele hidrografice, reduc efectele negative ale încălzirii globale, echilibrează ciclul apei, absorb dioxidul de carbon din atmosferă, stochează apă curată, servesc ca locuri de cuibărit pentru animale și furnizează hrană. În păduri, care sunt de o importanță vitală pentru organismele vii, uneori apar incendii naturale, iar alteori incendii sunt cauzate de activitatea umană. Fulgerele, erupțiile vulcanice sau temperaturile ridicate sunt factori naturali care provoacă incendii în păduri. Deși cele mai multe incendii de pădure sunt cauzate de descărcările electrice, vântul, temperatura aerului și precipitațiile determină cât de mult va crește, va dura și se va răspândi incendiul. Faptul că vremea este extrem de caldă și că nu există precipitații pentru o perioadă îndelungată, este suficient pentru ca o mică scânteie provocată de fulger să declanșeze un incendiu în pădure. Din păcate, unele incendii de pădure sunt cauzate de activitatea umană. De exemplu, resturile de țigări lăsate în natură, scurt circuitul electric la automobile, case și alte dispozitive, defrișarea prin incendiere în scopul extinderii terenului sau curățarea rădăcinilor și tulpinilor după recoltare, folosirea artificiilor, arderea deșeurilor, focul de la camping și picnic care nu sunt stinse, sunt printre aceste motive.

Incendiile forestiere care au loc în timpul sezonului de incendii din cauza încălzirii globale afectează în mod deosebit regiunile extrem de calde și aride. De exemplu, unul dintre incendiile de pădure de lungă durată și devastatoare a avut loc în Pădurea Amazoniană anul trecut. În circumstanțe normale, incendiile de pădure apar frecvent în Amazon din cauza temperaturilor ridicate între iulie și octombrie, iar aceste incendii sunt de obicei cauzate de descărcările electrice. Cercetătorii NASA, care au studiat incendiile de pădure din Pădurea Amazoniană între ianuarie și octombrie 2019, cred că aceste incendii au fost declanșate de fermieri pentru a pune foc pentru a-și extinde terenul sau pentru a curăța rădăcinile și tulpinile după recoltare.

ENUMERĂM OBIECTIVELE PROIECTULUI, DUPĂ CUM URMEAZĂ:

  • Creșterea conștientizării cu privire la incendiile forestiere în rândul locuitorilor din regiunea Antalya, care a fost recent afectată de astfel de incendii.
  • Minimizarea incendiilor de pădure care vor să apară din neglijență și inconștiență prin creșterea conștientizării în regiunea noastră.
  • Creșterea înțelegerii oamenilor față de cauzele incendiilor forestiere. 
  • Dorim să fie înțeles că incendiile forestiere sunt cauzate în principal de oameni.
  • Creșterea nivelului conștientizării cu privire la Ziua Mondială a Mediului.
  • Introducerea programului Erasmus + și oportunitățile oferite de acesta.
  • Dorim ca participanții noștri să fie dispuși să participe la noi proiecte și să elaboreze proiecte după proiectul nostru.

PROFILUL PARTICIPANȚILOR

În total 36 de participanți din 6 țări diferite – Spania, Portugalia, Italia, Grecia, România și Turcia. În total 6 participanți din fiecare organizație, cu vârsta cuprinsă între 16-25 de ani, dintre care 1 lider de grup fără limită de vârstă maximă.

Este necesar ca participanții să dețină cetățenia sau permisul de ședere în țara respectivă, respectiv România.

Participanții cu mai puține oportunități sau alte dificultăți sunt încurajate să aplice și au prioritate la selecție.

Echilibrul de gen va fi asigurat în cadrul fiecărei echipe.

COSTURI

Toate costurile legate de cazare, mâncare și activități sunt acoperite de Programul Erasmus+.

Atenţie!! Transportul se face, în funcție de momentul formării grupului, după cum urmează:

Autocar sau tren până în Istanbul, apoi, cel mai probabil cu avion până în Antalya și retur 

sau

cu avion pănă Antalya și retur.

Nu se va achiziţiona niciun bilet fără acord ONG!

Costurile de călătorie se avansează de participanți și vor fi rambursate în timpul proiectului de către organizator.

Rambursarea maximă a costurilor de călătorie se va baza pe Criterii de distanță Erasmus+:

ROMÂNIA – MAXIM 275 EURO (atenție, se ține cont și de transferurile și călătoriile în cadrul proiectului).

DETALII DE CĂLĂTORIE

Data sosirii este 30 mai 2024. Toți participanții trebuie să ajungă în locația proiectului până la ora cinei, astfel încât să putem începe cu activități de team-building și cunoaștere în aceeași zi.

Transferurile vor fi organizate de către organizator de la aeroportul Antalya către cazare, atât la sosiri cât și plecări.

Vă rugăm să rețineți că, conform regulilor Erasmus+, aveți dreptul de a rămâne pentru 4 zile în plus, fie înainte, fie după program, în cazul în care doriți să  bucurați de oraș, dar tineți cont că veți acoperi cheltuielile dvs. pentru aceste zile suplimentare.

Participanții trebuie să obțină aprobarea planurilor lor de călătorie din partea organizatorului înainte de a rezerva biletele!

DESPRE ORAȘUL ANTALYA

Antalya, situată în sud-vestul Turciei, pe coasta mediteraneană, este un centru turistic care atrage milioane de vizitatori din întreaga lume datorită plajelor sale unice, orașelor antice, frumuseții naturale și bucătăriei delicioase. Străzile înguste, casele istorice și restaurantele din centrul vechi al orașului, Kaleiçi, oferă o călătorie în trecut, în timp ce zonele de coastă precum Lara și Konyaaltı, cu apele lor turcoaz și plajele lungi cu nisip, oferă cadre ideale pentru relaxare și distracție. În plus, obiectivele istorice și naturale precum Teatrul Antic Aspendos, orașul antic Perge și cascadele Düden și Kursunlu îmbogățesc atractivitatea orașului. Restaurantele și piețele locale, decorate cu aromele delicioase ale bucătăriei mediteraneene, completează farmecul gastronomic al Antalyei.

CAZAREA

Gemicihan Bungalow – http://www.gemicihanpansiyon.com/

CERTIFICATUL YOUTHPASS:

Se va recunoaște efortul și realizările fiecărui participant pe tot parcursul proiectului iar la finalul schimbului de tineri, fiecare participant va primi certificatul „Youthpass” care este un document original emis de către Comisia Europeană ca dovadă a învățării non-formale.

Puteți obține mai multe informații aici:

www.youthpass.eu

Formularul de aplicare se accesează de pe acest LINK!

Infopack în PDF – limba Engleză se găseşte AICI!

Data limită pentru completare a formularului este 21 Martie 2024.

Data limită pentru selecţie este 26 Martie 2024.

Aşteptăm cu interes aplicaţiile voastre şi vă stăm la dipoziţie pentru orice întrebare!

Lasă un răspuns