Donează pentru educaţie pentru protecţia mediului

Aici este formularul pe care trebuie sa il printezi, daca asta preferi. Dacă vrei să nu printezi, dă click pe chenarul portocaliu și completează electronic. Acest formular se completează doar de către Persoane Fizice (şi se semnează ) obligatoriu toate spaţiile roşii. Datele de completat sunt cele din cartea ta de identitate (C.I ). Opţional se bifează şi căsuţa albastră. Această declaraţie se depune personal la ANAF ( unde aveţi domiciliul fiscal ) sau se predă reprezentantului ONG-ului nostru. Vă mulţumim! Click pe imagine pentru a descărca D230 (adresată persoanelor fizice).

Donează 20% din impozitul pe profit al firmei

O dată cu actualizarea Noului Cod Fiscal în anul 2015 prin Legea nr. 227/2015, acesta prevede că orice companie poate direcţiona 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză de mediu sau socială. Practic nu costă absolut nimic.

Pot dona chiar şi persoanele fizice autorizate (PFA):

Modalitatea de direcţionare este foarte simplă: compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu noi, cheltuielile fiind deductibile.

Sponsorizările se pot face în bani sau bunuri

Sponsorizarea presupune încheierea unui contract în două exemplare între sponsor și beneficiar, cu semnătura ( folosim şi recomandăm semnătura digitală autorizată ) sponsorului şi a beneficiarului respectiv număr de înregistrare. Pentru ca acest contract să aibă valoare juridică trebuie să existe dovada oferirii/primirii sponsorizării.

Aceasta înseamnă:

 • fie chitanță sau ordin de plată în cazul sponsorizărilor în bani,
 • fie proces verbal de predare primire sau factură pe zero în cazul bunurilor.

Sponsorul va efectua următoarele înregistrări contabile:

 • 6584 – “Donaţii şi subvenţii acordate” = …%
 • 5121 – Bancă (dacă se face prin virament)
 • 5311 – Casă (dacă se face plata numerar)
 • 6582 – “Donaţii şi subvenţii acordate” = 3XX (dacă sponsorizarea se face în produse)

Paşii de urmat:

 1. Descarcă  contractul de sponsorizare ( CLICK AICI )
 2. Completează-l cu datele firmei tale şi cu suma pe care vrei să o donezi (verifică dinainte suma să nu depaseasca limitele deductibile ).
 3. Trimite documentul pe email la adresa de mail danut@preocupaţideviitor.ro sau ong@preocupaţideviitor.org și noi îșț vom răspunde cu contractul semnat.
 4. Virează banii în contul de RON de mai sus sau, dupa caz, pregăteşte bunurile pe care doreşti  să le donezi.

Care sunt avantajele?

La nivel micro, compania care alege să direcţioneze 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză de mediu sau socială iar acea firmă ( sau organizaţie ) beneficiază de următoarele avantaje:

 • libertatea de a alege destinaţia unei sume care, în alte condiţii, ar ajunge oricum la stat ( ştim ce „face” statul cu banii );
 • contribuţia la o cauză nobilă printr‐o procedură 100% transparentă, fără niciun fel de cheltuială.

Scolari care sunt invatati despre importanta reciclarii Deseurilor de Echipamentele Electrice si Electronice

La nivel macro, contribuţia fiecărei companii la aceste programe determină progrese semnificative în soluţionarea şi prevenirea problemelor de mediu şi sociale.

Prețuim fiecare ajutor, donaţiile în bani ne ajută să existăm ca organizaţie dar acceptăm cu bucurie şi donații în produse ( pe care fie le folosim în cadrul asociaţiei, fie le donăm mai departe ).

Evidenţa contabilă a sponsorizărilor:

Sponsorizarea în bani sau în bunuri se va consemna în evidența contabilă a sponsorului și a beneficiarului sponsorizării, dacă prin lege aceștia au obligația organizării și conducerii contabilității proprii, pe baza documentelor care atestă efectuarea plății sau predarea respectiv primirea bunurilor.

În cazul bunurilor acestea se evaluează astfel:

 • la prețul de vânzare al sponsorului, fără TVA, în cazul în care bunurile sunt produse de sponsor;
 • la prețul de cumpărare de pe piață, fără TVA, în cazul în care sponsorul doar comercializează acele bunuri, fapt dovedit pe baza facturii fiscale de achiziționare;
 • la valoarea în vamă a bunurilor primite ca sponsorizare din străinătate.

Vă mulţumim pentru donaţii, suport şi pentru că ne ajutaţi să ajutăm!