DESCRIEREA PROIECTULUI
Acest proiect va fi organizat ca un schimb de experiență între tineri.
Intervalul este 14-21 noiembrie 2024. (12/13 noiembrie și 20/21 noiembrie vor fi zilele de călătorie, deoarece este posibil să se călătorească cu autocar către Istanbul).
Calendarul de evenimente a fost creat cu accent pe îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor participanților la proiect.
Lumea noastră este amenințată de creșterea excesivă a populației și consumul inconștient de apă. Se preconizează că precipitațiile de primăvară vor scădea cu 20%, iar temperatura aerului va crește cu 2-3 grade Celsius până în 2040, din cauza încălzirii globale. Cantitatea anuală de apă pe cap de locuitor este cu mult sub limitele admise. Din aceste motive, este de mult timp necesară acțiunea pentru lumea noastră confruntată cu seceta. 11 orașe din lume se confruntă cu lipsa apei, iar unul dintre ele este Istanbul. Din acest motiv, vom realiza proiectul nostru cu scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la seceta și de a promova economisirea apei. Vom realiza o importantă oportunitate, cum ar fi schimbul de tineri, pentru a crește gradul de conștientizare în rândul tineretului. Obiectivul nostru este să ajungem la cât mai multe persoane pentru a răspândi ideea de economisire a apei și a informa despre riscul secetei prin intermediul participanților noștri care doresc să ia parte la activități de voluntariat prin intermediul oportunităților Erasmus+ și doresc să facă o diferență.
ENUMERĂM OBIECTIVELE PROIECTULUI, DUPĂ CUM URMEAZĂ:
- Să învățăm diverse practici de viață cotidiană și să dobândim competențe în acest sens pentru a preveni seceta.
- Să includem conceptul de sustenabilitate în viețile noastre din toate punctele de vedere și să transformăm economisirea într-un obicei.
- Să introducem practici și materiale prietenoase cu mediul.
- Să ne asigurăm că tinerii sunt conștienți de politicile de mediu și să susținem aceste politici.
- Să creștem participarea tinerilor la ateliere de lucru și mișcări legate de problemele de mediu.
- Să creștem gradul de conștientizare cu privire la instituțiile naționale și internaționale care activează în domeniul mediului.
- Să dezvoltam competențele-cheie ale tinerilor.
- Să ajungem la oameni din toate părțile prin intermediul conturilor de social media pe care le vom crea în numele proiectului nostru și să creștem gradul de conștientizare cu privire la conservarea apei.
- Să facem programul Erasmus+ și schimbul de tineri cunoscut de mai mulți oameni, astfel încât mai multe persoane să poată beneficia de aceste oportunități.
PROFILUL PARTICIPANȚILOR
În total 36 de participanți din 6 țări diferite – Tunisia, Grecia, Italia, Bulgaria, România și Turcia. În total 6 participanți din fiecare organizație, cu vârsta cuprinsă între 15-27 de ani, dintre care 1 lider de grup fără limită de vârstă maximă.
Este necesar ca participanții să dețină cetățenia sau permisul de ședere în țara respectivă, respectiv România.
Participanții cu mai puține oportunități sau alte dificultăți sunt încurajate să aplice și au prioritate la selecție.
Echilibrul de gen va fi asigurat în cadrul fiecărei echipe.
COSTURI
Toate costurile legate de cazare, mâncare și activități sunt acoperite de Programul Erasmus+.
Atenţie!! Transportul se face, în funcție de momentul formării grupului, după cum urmează:
Autocar sau tren până în Istanbul.
sau
Cu avion până în Istanbul și retur.
Nu se va achiziţiona niciun bilet fără acord ONG!
Costurile de călătorie se avansează de participanți și vor fi rambursate în timpul proiectului de către organizator.
Rambursarea maximă a costurilor de călătorie se va baza pe Criterii de distanță Erasmus+:
ROMÂNIA – MAXIM 180 EURO (atenție, se ține cont și de transferurile și călătoriile în cadrul proiectului).
DETALII DE CĂLĂTORIE
Data sosirii este 14 noiembrie 2024. Toți participanții trebuie să ajungă în locația proiectului până la ora cinei, astfel încât să putem începe cu activități de team-building și cunoaștere în aceeași zi.
Transferurile vor fi organizate de către organizator de la aeroportul Istanbul către cazare, atât la sosiri cât și plecări.
Vă rugăm să rețineți că, conform regulilor Erasmus+, aveți dreptul de a rămâne pentru 2 zile în plus, fie înainte, fie după program, în cazul în care doriți să vă bucurați de oraș, dar tineți cont că veți acoperi cheltuielile dvs. pentru aceste zile suplimentare.
Participanții trebuie să obțină aprobarea planurilor lor de călătorie din partea organizatorului înainte de a rezerva biletele!
DESPRE ORAȘUL ISTANBUL
Istanbul este un oraș unic care face legătura între Asia și Europa, renumit pentru bogatul său patrimoniu istoric și cultural. Printre reperele de neratat se numără Hagia Sophia, Palatul Topkapi și Moscheea Albastră, toate situate în peninsula istorică. Un croazieră pe Bosfor oferă vizitatorilor priveliști de neuitat ale frumuseții orașului de pe mare.
CERTIFICATUL YOUTHPASS:
Se va recunoaște efortul și realizările fiecărui participant pe tot parcursul proiectului iar la finalul schimbului de tineri, fiecare participant va primi certificatul „Youthpass” care este un document original emis de către Comisia Europeană ca dovadă a învățării non-formale.
Puteți obține mai multe informații aici:
Formularul de aplicare se accesează de pe acest LINK!
Infopack în PDF – limba Engleză se găseşte AICI!
Data limită pentru completare a formularului este 1 Septembrie 2024.
Data limită pentru selecţie este 5 Septembrie 2024.
Aşteptăm cu interes aplicaţiile voastre şi vă stăm la dipoziţie pentru orice întrebare!