You are currently viewing –FOLLOW UP– Erasmus+ Youth Exchange ”LET’S PROTECT OUR FORESTS! LET’S PROTECT OUR FUTURE!” 30 mai – 6 Iunie 2024

–FOLLOW UP– Erasmus+ Youth Exchange ”LET’S PROTECT OUR FORESTS! LET’S PROTECT OUR FUTURE!” 30 mai – 6 Iunie 2024

Banner proiect erasmus Antalya 2024

Asociația Preocupați de Viitor a fost partener în cadrul proiectului ERASMUS+ numit ”LET’S PROTECT OUR FORESTS, LET’S PROTECT OUR FUTURE!”

Incendiile forestiere au constituit subiectul general al proiectului. Ca urmare a încălzirii globale și a neglijenței oamenilor, incendiile de pădure reprezintă o problemă pentru noi toți și afectează toate ființele vii ce trăiesc în aceste areale. Antalya este unul dintre cele mai fierbinți orașe din Turcia și cel mai expus incendiilor forestiere. Participanții au asistat la diferite activități care descriu problemele de mediu și în special despre prevenirea incendiilor forestiere. Activitățile s-au desfășurat mai ales în echipă. Procesul de pregătire a presupus ca participanții să realizeze un sondaj cu oamenii din jurul lor despre incendiile forestiere, apoi au vorbit despre crearea unei vegetații rezistente la foc. Fiecare echipă națională a pregătit o prezentare despre rapoartele privind incendiile forestiere din țara lor și le-a prezentat celorlalți participanți. 

În afară de aceasta, toți participanții au vizitat Centrul Internațional de Formare Forestieră din Antalya. Managerul regional și formatorul de învățământ au făcut o prezentare despre incendiile forestiere din Turcia și a prezentat cei trei pași: prevenirea, stingerea și reabilitarea pădurii afectate pentru incendiile de pădure. După aceea, participanții au experimentat o activitate de simulare a intervenției aeronavei și a incendiilor forestiere.

”A fost foarte realist și eficient să înveți și să înțelegi situația unui incendiu.” – spune un tânăr participant

Activitate aer liber antalya
vizita centru cultural antalya
Sala decorativa de festivitate

A fost foarte important pentru oameni în ceea ce privește învățarea despre proiect și pentru participanți în ceea ce privește îmbunătățirea abilităților de comunicare în timp ce se află în altă țară. 

seri culturale

O altă activitate relevantă a constat în organizarea ”serii interculturale”

Acestea au fost destul de colorate și distractive pentru toată lumea.

Participanții și-au prezentat țările, tradițiile, mâncărurile și dansurile împreună cu ceilalți.

Nu în ultimul rând, proiectul s-a încheiat cu ceremonia Youthpass context în care tinerii s-au felicitat pentru eforturile lor uimitoare pentru toate activitățile. Evaluarea întregii activități s-a făcut prin completarea unui formular care a inclus toate detaliile proiectului. Rolul principal a acestei acțiuni este să îl îmbunătățească următoarele proiecte pentru tineri, în special participanți ERASMUS+.

Lasă un răspuns