You are currently viewing Youth Exchange Bayburt ( Turcia ) – perioada 23-30 Mai 2023

Youth Exchange Bayburt ( Turcia ) – perioada 23-30 Mai 2023

DESCRIEREA PROIECTULUI

Acest proiect va fi organizat ca  un schimb de experiență între tineri.

Intevalul este 23-30 mai 2023.

Calendarul de evenimente a fost creat cu accent pe îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor participanților la proiect.

Unul dintre cuvintele populare pe care am început să le auzim în ultimii ani este “ecoturism”. Când se menționează ecoturismul, ne vin în minte avantajele economice. Acest cuvânt este de fapt mult mai mult decât a vacanță ieftină, care privește direct viitorul planetei pe care trăim.

Ecoturismul este un tip de turism care promovează frumusețile naturii și culturi locale, protejând în același timp mediul și insuflând conștientizarea despre mediu. În plus, este o abordare turistică care are un impact scăzut asupra vizitatorilor și implică localnicii din regiune, deci un impact mare din punct de vedere socio-economic.

Este denumit și turism durabil, turism responsabil sau turismul verde. Minimizează efectele negative ale turismului în context cultural și de mediu. Ecoturismul are ca scop maximizarea evenimentelor pozitive și are un impact durabil. Deschiderea de afaceri de turism într-o regiune renumită pentru frumusețile naturale pot aduce un profit mare de pe termen scurt, dar dacă impactul nu este luat în considerare pe termen lung, nu va exista nicio frumusețe naturală durabilă și astfel afacerea nu va rezista iar impactul socio-economic, cultural și de mediu va fi redus.

Ecoturismul poate fi o afacere costisitoare uneori. Întâmpinarea acestor provocări și adoptarea unei abordări ecoturistice păstrează structura naturală și economică a regiunii. Abordarea corectă asigură că rămâne o destinație turistică pentru generații. Astfel, localnicii câștigă venituri din turism mulți ani de zile. Datorită acestui tip de turism, natura nu pierde nimic din frumusețea ei, așa că turismul durabil este un „câștig”.

ENUMERĂM OBIECTIVELE PROIECTULUI, DUPĂ CUM URMEAZĂ:

 • Dorim să ne asigurăm că subiectul ecoturismului este mai bine cunoscut în ținta noastră de grupuri și în special pentru participanții noștri.
 • Dorim să creștem gradul de conștientizare despre ecoturism împreună cu grupurile noastre țintă.
 • Dorim să ajungem la politicieni pentru a dezvoltă  și planifică politici de ecoturism și pentru a ne asigura că planurile pe care le vom face în proiectul nostru ajung la factorii de decizie.
 • Dorim să dezvoltăm de noi reguli în proiectul nostru pentru ecoturism.
 • Dorim să se efectueze studii pentru a ajunge la factorii de decizie care stabilitesc regulile de ecoturism; regulile le vom scrie împreună cu participanții noștri la proiectul nostru.
 • Dorim să contribuim la dezvoltarea produselor, marketingul și promovarea în domeniul ecoturismului în Bayburt.
 • Dorim să contribuim la efectuarea și partajarea studiilor cu sate ecologice sau oameni și instituții, inclusiv planificare pe acest subiect.
 • Dorim să monitorizăm și determinăm impactul și costurile (materiale și morale) ale ecoturismului și să împărtășim acest lucru cu participanții și grupurile țintă.
 • Dorim să ne asigurăm că lucrurile care trebuie făcute pentru a proteja ecosistemul sunt ușor de înțeles și să continuăm seminarele cu participanții după proiectul nostru.
 • Dorim să ne asigurăm că sunt efectuate noi studii pentru a proteja ecosistemul.
 • Dorim să  creeăm pionieri prin proiectul nostru și să lucrăm cu instituțiile în care suntem parteneri cu pentru a aduce aceste probleme pe ordinea de zi.
 • Dorim să ne asigurăm că factorii de decizie creează noi politici pentru a proteja ecosistemul astfel îcât să nu deterioreze echilibrul ecologic.
 • Dorim să atragem atenția politicienilor cu toate activitățile pe care le vom face în cadrul proiectului.
 • Dorim să atragem atenția oamenilor din regiune asupra acestei probleme despre poluarea mediului.
 • Dorim să vorbim despre căile care pot fi urmate pentru a crea noi politici în acest sens.
 • Dorim să aflați ce acțiuni pot lua factorii de decizie pentru a preveni schimbările climatice.
 • Dorim să lucrăm la această problemă, să împărtășim munca depusă cu ONG-urile locale și participante la proiect.
 • Dorim să înțelegem și să contribuim la politica de mediu 2030 prin proiectul nostru.

PROFILUL PARTICIPANȚILOR

În total 36 de participanți din 6 țări diferite – Bulgaria, Grecia, Italia, Letonia, România și Turcia – vor participa la activități: 6 participanți în total din fiecare organizație, din care 5 cu vârste cuprinse între 16-30 de ani (împliniți) și 1 lider de grup fără limită de vârsta maximă.

Este necesar ca participanții să dețină cetățenia sau permisul de ședere.

Participanții cu mai puține oportunități sau alte dificultăți sunt încurajate să aplice.

Echilibrul de gen trebuie asigurat în cadrul fiecărei echipe.

COSTURI ȘI CAZARE

Toate costurile legate de cazare, mâncare și activități sunt acoperite de Programul Erasmus+.

Atenţie!! Transportul se face:

 1. Cu autocar de la București până în Istanbul și retur
 2. Cu avion din Istanbul către Trabzon sau Erzurum și retur

Pentru achiziţia biletelor se va consulta managerul de proiect al Asociaţiei Preocupaţi de Viitor. Momentul achiziției biletelor trebuie să fie cât mai scurt timp, pentru toți cei 6 participanți, practic în prima săptămână după selecție.

Nu se va achiziţiona niciun bilet fără acord ONG!

Costurile de călătorie se avansează de participanți și vor fi rambursate în timpul proiectului de către organizator.

Rambursarea maximă a costurilor de călătorie se va baza pe Criterii de distanță Erasmus+:

ROMÂNIA – MAXIM 275 EURO

DETALII DE CĂLĂTORIE:

Data sosirii este 23 mai 2023. Toți participanții trebuie să ajungă locația până la ora cinei, astfel încât să putem începe cu activități de team-building în aceeași zi.

Transferurile vor fi organizate de către organizator de la aeroportul Trabzon sau Erzurum către cazare, atât la sosiri cât  și plecări. Se va acorda asistență pentru transfer între autogara din Istanbul și aeroportul din Istanbul, pe ambele sensuri.

Data plecării va fi 30 mai 2023. Transferurile dvs. vor fi organizate pentru zborurile de întoarcere dimineața devreme.

Vă rugăm să rețineți că, conform regulilor Erasmus+, aveți dreptul de a rămâne pentru 4 zile în plus, fie înainte, fie după program, în cazul în care doriți să  bucurați de Istanbul sau alt oraș, dar tineți cont că veți acoperi cheltuielile dvs. pentru aceste zile suplimentare.

Participanții trebuie să obțină aprobarea planurilor lor de călătorie din partea ogranizatorului înainte de a rezerva biletele!

DESPRE ORAȘUL BAYBURT

Bayburt este situat în regiunea Anatolia de Nord-Est și este un fel de pod între Marea Neagră și Anatolia. Bayburt este poziționat pe drumul mătăsii, lângă râul Çoruh. Istoria orașului Bayburt merge până în anul 3000 î.Hr.

Clima orașului este continentală datorită circulației curenților între Estului Mării Negre și a Anatoliei de Est. De aceea verile sunt calde și uscate, iernile sunt reci și ploioase în Bayburt. În conformitate cu datele din anu 2020 populația din Bayburt este de 85.762 persoane. Suprafața este de 3741 km pătrați iar codul plăcii auto este 69.

CAZAREA

Aceasta va fi gazdă noastră: http://bayburt-universitesi-konukevi.bayburt.hotels-tr.net/

Camerele vor fi pentru 2 sau 3 participanți cu toate echipamentele necesare (prosoape, papuci, etc).

CERTIFICATUL YOUTHPASS:

Se va recunoaște efortul și realizările fiecărui participant pe tot parcursul proiectului iar la finalul schimbului de tineri, fiecare participant va primi certificatul „Youthpass” care este un document original emis de către Comisia Europeană că dovadă a învățării non-formale.

Puteți obține mai multe informații aici:

www.youthpass.eu

Formularul de aplicare se accesează de pe acest LINK! 

Infopack în PDF – limba Engleză se găseşte AICI!

Data limită pentru completare a formularului este 16 Martie 2023.

Data limită pentru selecţie este 18 Martie 2023.

 Aşteptăm cu interes aplicaţiile voastre şi vă stăm la dipoziţie pentru orice întrebare!

 

Lasă un răspuns