You are currently viewing -Erasmus+ Youth Exchange ”UPSCYCLE FOR A SUSTAINABLE LIFE CYCLE” 17-24 Octombrie 2024

-Erasmus+ Youth Exchange ”UPSCYCLE FOR A SUSTAINABLE LIFE CYCLE” 17-24 Octombrie 2024

Poriect Erasmus Kocaeli Turcia 2024
Parteneri proiect Erasmus Turcia

DESCRIEREA PROIECTULUI

Acest proiect va fi organizat ca un schimb de experiență între tineri.

Intervalul este 17 -24 octombrie 2024. (16/17  octombrie și 24/25 octombrie vor fi zilele de călătorie deoarece este posibil să se călătorească cu autocar către Istanbul).

Calendarul de evenimente a fost creat cu accent pe îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor participanților la proiect.

Problema deșeurilor cauzată de creșterea excesivă a populației și de industriile care încearcă să satisfacă nevoile în moduri practice, dar care epuizează rapid resursele, este o problemă a fiecărei țări și a fiecărui individ. Totuși, aceste nevoi trebuie satisfăcute prin metode sustenabile.

Putem opri această problemă prin încurajarea obiceiurilor ecologiste la generațiile tinere prin intermediul educației. De asemenea, putem ajunge la tineri prin intermediul unor oportunități excelente de voluntariat, cum ar fi schimburile de tineret. Astfel, putem crește gradul de conștientizare cu privire la rezolvarea problemelor de mediu și la adoptarea unor comportamente ecologice.

Pe lângă importanța obiceiului de reciclare, scopul acestui proiect este să vadă ce putem face cu deșeurile precum plasticul, sticla, textilele înainte de a le trimite individual la reciclare. Putem reduce personal generarea deșeurilor și proteja atât natura, cât și economia gospodăriei.

Upcycling-ul este prima opțiune pe care o întâlnim în acest sens. Termenul este definit ca procesul de rearanjare a tuturor lucrurilor care nu mai sunt folosite, astfel încât acestea să poată fi utilizate diferit față de scopul lor original. Este important să ne folosim creativitatea înainte de a arunca lucrurile la gunoi.

ENUMERĂM OBIECTIVELE PROIECTULUI, DUPĂ CUM URMEAZĂ:

Să dobândim abilități practice aplicabile în viața de zi cu zi pentru un stil de viață ecologic:

  • Să includem conceptul de sustenabilitate în viața cotidiană și transformăm acțiunile pozitive în obiceiuri.
  • Să introducem practici și materiale prietenoase cu mediul.
  • Să promovăm susținerea mișcărilor de mediu.
  • Să creștem gradul de conștientizare pentru ca mai mulți oameni să devină voluntari în proiecte și ateliere de mediu.

Să ne asigurăm că politicile de mediu naționale și internaționale sunt învățate și susținute:

  • Să creștem gradul de conștientizare referitor la instituțiile naționale și internaționale care se ocupă de mediu.
  • Să promovăm un stil de viață sustenabil cu impact minim asupra mediului și dobândim abilități aplicabile.

Dezvoltarea competențelor cheie ale tinerilor:

  • Să ajungem la mai mulți oameni prin intermediul canalelor de socializare pe care le-am deschis pentru proiectul nostru și propagăm conceptele de sustenabilitate și transformare pozitivă.
  • Să facem programul Erasmus+ și schimburile de tineret cunoscute unui număr mai mare de persoane, astfel încât mai mulți oameni să poată profita de aceste oportunități.

PROFILUL PARTICIPANȚILOR

În total 36 de participanți din 6 țări diferite – Letonia, Grecia, Italia, Polonia, România și Turcia. În total 6 participanți din fiecare organizație, cu vârsta cuprinsă între 16-25 de ani, dintre care 1 lider de grup fără limită de vârstă maximă.

Este necesar ca participanții să dețină cetățenia sau permisul de ședere în țara respectivă, respectiv România.

Participanții cu mai puține oportunități sau alte dificultăți sunt încurajate să aplice și au prioritate la selecție.

Echilibrul de gen va fi asigurat în cadrul fiecărei echipe.

COSTURI

Toate costurile legate de cazare, mâncare și activități sunt acoperite de Programul Erasmus+.

Atenţie!! Transportul se face, în funcție de momentul formării grupului, după cum urmează:

Autocar sau tren până în Istanbul, apoi, transfer cu autocarul până în Kocaeli și retur 

sau

cu avion pănă în Istanbul și transer cu autocarul până în Kocaeli și retur.

Nu se va achiziţiona niciun bilet fără acord ONG!

Costurile de călătorie se avansează de participanți și vor fi rambursate în timpul proiectului de către organizator.

Rambursarea maximă a costurilor de călătorie se va baza pe Criterii de distanță Erasmus+:

ROMÂNIA – MAXIM 275 EURO (atenție, se ține cont și de transferurile și călătoriile în cadrul proiectului).

DETALII DE CĂLĂTORIE

Data sosirii este 17 octombrie 2024. Toți participanții trebuie să ajungă în locația proiectului până la ora cinei, astfel încât să putem începe cu activități de team-building și cunoaștere în aceeași zi.

Transferurile vor fi organizate de către organizator de la aeroportul Istanbul către cazare, atât la sosiri cât și plecări.

Vă rugăm să rețineți că, conform regulilor Erasmus+, aveți dreptul de a rămâne pentru 2 zile în plus, fie înainte, fie după program, în cazul în care doriți să bucurați de oraș, dar tineți cont că veți acoperi cheltuielile dvs. pentru aceste zile suplimentare.

Participanții trebuie să obțină aprobarea planurilor lor de călătorie din partea organizatorului înainte de a rezerva biletele!

DESPRE ORAȘUL KOCAELI

Kocaeli, locul unde desfășurăm proiectul nostru, este cel mai mare oraș industrial din Turcia. locuitorii din Kocaeli au fost expuși la cantități mari de deșeuri din cauza vieții într-un oraș industrial de mulți ani, iar gradul de conștientizare a deșeurilor a scăzut în acest sens. Dorim ca impactul proiectului nostru să fie mai puternic la nivel regional, astfel încât vom colabora cu radiodifuzorii locali pentru a transmite proiectul nostru de upcycling. Considerăm că acest proiect va fi benefic pentru a transforma în obicei adoptarea conceptului sustenabil de zero deșeuri în casele noastre.

CERTIFICATUL YOUTHPASS:

Se va recunoaște efortul și realizările fiecărui participant pe tot parcursul proiectului iar la finalul schimbului de tineri, fiecare participant va primi certificatul „Youthpass” care este un document original emis de către Comisia Europeană ca dovadă a învățării non-formale.

Puteți obține mai multe informații aici:

www.youthpass.eu

Selecția pentru acest proiect este finalizată.

Lasă un răspuns