You are currently viewing -Erasmus+ Youth Exchange ”KEEP THE LAKE CLEAN BEFORE IT IS TOO LATE” 5-12 Noiembrie 2024

-Erasmus+ Youth Exchange ”KEEP THE LAKE CLEAN BEFORE IT IS TOO LATE” 5-12 Noiembrie 2024

Banner proiect Erasmus
Parteneri proiecte Erasmus Turcia

DESCRIEREA PROIECTULUI

Acest proiect va fi organizat ca un schimb de experiență între tineri.

Intervalul este 5 -12 noiembrie 2024. (4/5 noiembrie și 12/13 noiembrie vor fi zilele de călătorie deoarece este posibil să se călătorească cu autocar către Istanbul).

Calendarul de evenimente a fost creat cu accent pe îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor participanților la proiect.

Lacul Eğirdir este al doilea cel mai mare lac de apă dulce din Turcia. Pe lângă faptul că este un bazin natural de apă potabilă, are o importanță internațională în ceea ce privește valorile biodiversității. În timp ce există 514 specii diferite de păsări în Europa și 454 de specii diferite de păsări în Turcia, 225 dintre speciile de păsări găsite în Turcia trăiesc în Lacul Eğirdir și împrejurimile sale. Pe lângă speciile pe care le găzduiește, Lacul Eğirdir dă viață împrejurimilor sale prin valori de utilizare precum pescuitul, agricultura (în special producția de mere) și alimentarea cu apă potabilă. Aproape toate speciile de pești din lac, cum ar fi racul și homarul, sunt exportate în străinătate. Cu toate acestea, producția de mere din regiune reprezintă aproximativ 20% din producția totală a Turciei.

Resursele naturale și valorile biodiversității Lacului Eğirdir sunt amenințate de poluare. În special, poluarea agricolă va afecta viitorul Lacului Eğirdir, ca în multe zone umede și resurse de apă potabilă din Turcia. Ca urmare a utilizării excesive a pesticidelor și îngrășămintelor în activitățile agricole din jurul lacului, aproximativ 1800 de tone de substanțe chimice sunt amestecate anual în sol și apă. Deoarece ambalajele medicamentelor nu sunt eliminate corespunzător, se generează anual aproximativ 70 de tone de deșeuri solide.

ENUMERĂM OBIECTIVELE PROIECTULUI, DUPĂ CUM URMEAZĂ:

  • Asigurarea în primul rând înțelegerea conceptului de ecosistem atât pentru participanți, cât și pentru publicul țintă.
  • Lucrarea la studii noi pentru protecția ecosistemului, atât pentru participanți, cât și pentru publicul țintă, devenind pionieri în acest domeniu.
  • Utilizarea de multiple metode pentru a atrage atenția decidenților asupra necesității de a crea politici noi pentru protejarea ecosistemului pe care îl vizăm.
  • Contribuirea la creșterea conștientizării poluării mediului, în special în regiunea de implementare, și stimularea inițiative pentru reducerea acesteia.
  • Evidențierea importanța lacurilor și resurselor de apă atât în comunitatea locală, cât și pentru publicul țintă, încurajând utilizarea eficientă a acestora.
  • Contribuirea la o mai bună cunoaștere a planului de acțiune pentru lacuri și zone umede, precum și a politicii de mediu 2030 a Uniunii Europene, oferind suport prin proiectul nostru.
  • Atragerea atenției decidenților asupra problemei schimbărilor climatice.
  • Contribuirea la creșterea vizibilității Lacului Eğirdir, atât în general, cât și în contextul turismului.
  • Realizarea de studii noi pentru protejarea Lacului Eğirdir, situat pe ruta de migrație a păsărilor și luarea de măsuri de precauție pentru protejarea acestuia și a lacurilor din apropiere.
  • Asigurarea dezvoltării competențelor cheie ale participanților la proiect, contribuind la fenomenul cetățeniei europene exclusiv pentru aceștia.
  • Promovarea programului Erasmus+ în regiunea de implementare.
  • Creșterea numărului de voluntari implicați în proiecte Ersmus+, atât la nivelul instituțiilor partenere, cât și al părților interesate.

PROFILUL PARTICIPANȚILOR

În total 30 de participanți din 6 țări diferite – Macedonia de Nord, Grecia, Franța, Bulgaria, România și Turcia. În total 5 participanți din fiecare organizație, cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, dintre care 1 lider de grup fără limită de vârstă maximă.

Este necesar ca participanții să dețină cetățenia sau permisul de ședere în țara respectivă, respectiv România.

Participanții cu mai puține oportunități sau alte dificultăți sunt încurajate să aplice și au prioritate la selecție.

Echilibrul de gen va fi asigurat în cadrul fiecărei echipe.

COSTURI

Toate costurile legate de cazare, mâncare și activități sunt acoperite de Programul Erasmus+.

Atenţie!! Transportul se face, în funcție de momentul formării grupului, după cum urmează:

Autocar sau tren până în Istanbul, apoi, transfer cu autocarul până în Isparta și retur 

sau

cu avion pănă în Antalya și transer cu autocarul până în Isparta și retur.

Nu se va achiziţiona niciun bilet fără acord ONG!

Costurile de călătorie se avansează de participanți și vor fi rambursate în timpul proiectului de către organizator.

Rambursarea maximă a costurilor de călătorie se va baza pe Criterii de distanță Erasmus+:

ROMÂNIA – MAXIM 275 EURO (atenție, se ține cont și de transferurile și călătoriile în cadrul proiectului).

DETALII DE CĂLĂTORIE

Data sosirii este 5 noiembrie 2024. Toți participanții trebuie să ajungă în locația proiectului până la ora cinei, astfel încât să putem începe cu activități de team-building și cunoaștere în aceeași zi.

Transferurile vor fi organizate de către organizator de la aeroportul Antalya către cazare, atât la sosiri cât și plecări.

Vă rugăm să rețineți că, conform regulilor Erasmus+, aveți dreptul de a rămâne pentru 2 zile în plus, fie înainte, fie după program, în cazul în care doriți să bucurați de oraș, dar tineți cont că veți acoperi cheltuielile dvs. pentru aceste zile suplimentare.

Participanții trebuie să obțină aprobarea planurilor lor de călătorie din partea organizatorului înainte de a rezerva biletele!

DESPRE ORAȘUL ISPARTA

Isparta este renumit în întreaga lume pentru cultivarea trandafirilor și pentru producția de ulei de trandafiri. Acest ulei este folosit în industria parfumurilor, a cosmeticelor și în medicina tradițională. Datorită acestei culturi bogate, Isparta este adesea numit „Orașul trandafirilor”.

CERTIFICATUL YOUTHPASS:

Se va recunoaște efortul și realizările fiecărui participant pe tot parcursul proiectului iar la finalul schimbului de tineri, fiecare participant va primi certificatul „Youthpass” care este un document original emis de către Comisia Europeană ca dovadă a învățării non-formale.

Puteți obține mai multe informații aici:

www.youthpass.eu

Formularul de aplicare se accesează de pe acest LINK!

Infopack în PDF – limba Engleză se găseşte AICI!

Data limită pentru completare a formularului este 12 August 2024.

Data limită pentru selecţie este 15 August 2024.

Aşteptăm cu interes aplicaţiile voastre şi vă stăm la dipoziţie pentru orice întrebare!

Lasă un răspuns