You are currently viewing Participare proiect Erasmus+ ”Peace with Me”

Participare proiect Erasmus+ ”Peace with Me”

🥳 Am participat la proiectul Erasmus+ ”Peace with Me”. A fost abordată o tematică de mare actualitate la acest moment, anume educația preventivă față de violență în context non-formal.
👉 Principala activitate a fost un curs de formare pentru lucrători de tineret, organizat în luna Iulie în județul Bihor, alături de participanţi din Marea Britanie 🇬🇧, Letonia 🇱🇻 și Turcia 🇹🇷. Am parcurs o metodologie variată, compusă din sesiuni de cercetare surselor de violență din celelalte țări, ateliere bazate pe improvizație și simulări, explorare emoțională și analize de spețe concrete din practică.
🗣 Am utilizat metodele puse la dispoziției de organizator, metode care au găsit aplicabilitate în multiple tipuri de activități, atât în munca de tineret desfăşurată de ONG, cât și în tabere școlare, ateliere de relaxare și, cu precădere, în sfera muncii de incluziune cu grupuri etnice mixte. Educația preventivă față de violență poate fi asimilată în munca de tineret prin practică frecventă și prin formare profesională continuă. Am primit instrumente suficient de utile pentru a lucra atât cu recunoașterea timpurie a conflictelor și a actelor de violență, cât și pentru a oferi suport tinerilor care sunt expuși la acestea. 🌱
🌳 Am apreciat conceptul proiectului deoarece fost utilizat de asociația noastră și după încheierea acestui proiect și continuă să fie un element de bază în acțiunile derulate pentru tineri și lucrători de tineret.

Lasă un răspuns