Asociaţia Preocupaţi de Viitor a participat de ziua naţională a meseriilor la prezentarea Colegiului Tehnic de Meserii şi Servicii, Buzău

    Prin participarea Asociaţiei Preocupaţi de Viitor la evenimentul realizat de către Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii Buzău am urmărit creşterea gradului de conştientizare şi schimbare a mentalităţii în privinţa importanţei şcolilor de meserii.

    Din păcate, copiii şi mai ales părinţii nu mai văd ca o posibilitate reală de a avea o viaţă bună pentru copilul lor în cazul în care acesta urmează o şcoală profesională. Este îngrijorător ca nu mai este o opţiune pentru părinţi şcoala profesională.

    Membrii Asociaţiei Preocupaţi de Viitor lucrează împreună cu partenerii din instituţiile de învăţământ la ample campanii de conştientizare care să arate părinţilor şi viitorilor elevi din şcolile de meserii că este o opţiune reală care poate să le aducă un succes în viaţă şi un trai mai bun, într-un ritm mai rapid şi cu multe beneficii reale, atât pe timpul şcolarizării cât şi imediat după absolvire.

    Prin participarea noastră la aceste eveniment ne dorim ca cea mai mare problemă cu care se confruntă educaţia profesională – imaginea prăfuită – pe care o au instituţiile de învăţământ de acest tip, să fie atenuată de toate beneficiile directe şi indirecte pe care elevii şi absolvenţii le au, în timpul şi după absolvirea cursurilor.

    Relansarea învăţământului profesional şi tehnic în România şi mai ales la Buzău poate fi realmente unul dintre motoarele care pun în mişcare creşterea economică locală şi regională. Pentru ca acest obiectiv să fie atins, instituţiile de învăţământ profesional şi tehnic trebuie să devină o opţiune reală pentru absolvenţii de gimnaziu, nu un debuşeu pentru cei care nu reuşesc în învăţământul teoretic.

Am avut ocazia să reîntâlnim foşti colegi din şcoala generală dar şi profesorii care ne-au ghidat de-a lungul studiilor liceale:

Doamna Dobre, Profesoară de Limba şi Literatura Română şi Limba Franceză
Doamna Dobre, Profesoară de Limba şi Literatura Română şi Limba Franceză

Ne-am întâlnit cu Inspectorul Şcolar, doamna Dibu Daniela şi ne-am propus să facem câteva proiecte educaţionale legate de protecţia mediului şi în şcolile din Judeţul Buzău.

Inspector şcolar, Doamna Daniela Dibu
Inspector şcolar, Doamna Daniela Dibu şi Dănuţ Stanciu, Preşedintele Asociaţiei Preocupaţi de Viitor
Viceprimar al Municipiului Buzău, Oana Matache

 Doamna Oana Matache, cu funcţia de Viceprimar al Municipiului Buzău ne-a promis că avem uşile deschise pentru activităţi educaţionale de mediu adresate oamenilor din Buzău.

 

Pe această cale, doresc să mulţumesc pentru că ne-a invitat la acest eveniment doamnei Profesoare Linţă Ionelia, un om pasionat de educaţie, un om energetic şi cu rol foarte important în educarea tinerei generaţii.

În video de mai jos este un colaj de fotografii surprinse de la eveniment.

Peste 300 de tineri elevi de clasa a 8-a au venit atât din Municipiul Buzău, cât şi din comunele alăturate să cunoască viitorii colegi dar şi avantajele pe care le-ar avea prin finalizarea cursurilor la Colegiul Tehnic de Meserii şi Servicii.

Dacă considerați că informațiile prezentate mai sus ajută tinerii să cunoască mai bine posibilităţile de studii şi să aleagă informaţi o cale către un viitor mai sigur, vă rugăm să ne ajutați GRATUIT cu completarea declarației D230 pentru Asociația Preocupați de Viitor. Link mai jos ( durează 2-3 minute să completați ).

 

CLICK AICI – https://d230.f230.ro/2901 – de completat până pe 20 MAI a anului 2022!!!

Fiecare dintre noi își poate pune amprenta la un mediu mai curat și mai sănătos!

Vă mulțumim pentru suport!

 

Sfârșit de articol. Urmăriți și alte proiecte relevante ale Asociației Preocupați de Viitor!

Grup de tineri școlari în vizită la stația de sortare a deșeurilor din Mihăilești, Giurgiu

21 de tineri de clasa a 8 a de la Școala din Adunații Copăceni au vizitat stația de sortare a deșeurilor din Mihăilești, Giurgiu.  Această activitate a fost coordonată de Dl. Profesor Mihai Cioflan. Tinerii au venit și cu deșeuri reciclabile presortate iar acestea s-au introdus pe loc la sortare pentru ca tinerii să vadă care este procesul real de sortare și care sunt cele mai valoroase deșeuri.

 

Interacțiunea cu publicul – activitate prioritară a stației de sortare a deșeurilor operată de Agronomica SRL

Stația de sortare are vecini, fie ca sunt activități industriale, comerciale, rezidențiale sau doar teren liber. Termenul „vecin” este larg interpretat dar cert este că de jur-împrejurul amplasamentului, pe o rază de circa  minim 2  kilometri este doar câmp destinat cultivării cerealelor.

 

Însăși accesul la amplasament se face printr-un drum de exploatare agricolă lung de 2,5 km distanță de la DN6.

Conducerea stației se angajează în constructiv dialog cu comunitatea din jur.

Nivelul adecvat de interacțiune între personalul sau reprezentanţii staţiei de sortare și vecinii lor variază în funcţie de multi factori.

Atunci când se planifică o vizită din partea comunității, operatorii stației de vă vor vorbi despre următoarele:

  • Necesitatea existenței stației de sortare și beneficiile pe care le oferă aceasta comunității imediate și din regiune.
  • Preocuparea permanentă a reprezentanților stației de a menține legătura cu comunitatea din apropiere

Pentru acestea sunt desemnate mai multe persoane care, în mod regulat participă la instruiri tehnice, vizite în comunitate și la instituțiile abilitate, astfel încât pot răspunde rapid la întrebările și preocupările persoanelor din comunitatea din vecinătate. Persoanele desemnate ascultă cu atenție preocupările comunității înainte de a răspunde întrebărilor dumneavoastră. De altfel, întrebări pot fi trimise și pe adresa de mail agronomica94@gmail.com iar o persoană va răspunde în maxim 48 de ore lucrătoare. Website-ul pentru acest amplasament este în construcție.

 

Organizarea tururilor periodice pentru a vedea și a înțelege funcționarea instalațiilor din stația de sortare este o prioritate. Oamenii din vecinătăți nefamiliarizați cu operațiunile stației de sortare este  posibil să aibă concepții greșite sau să înțeleagă greșit rolul acestei investiții. Pentru interacțiunea cu comunitatea din zonă, stația de sortare colaborează cu specialiști care acționează pentru rezolvarea problemelor de educație, astfel eliminându-se falsele neplăceri care nu sunt în legătură cu operarea acestei unități de sortare a deșeurilor.

 

Tinerii de clasa a 8 a de la Școala din Adunații Copăceni care au vizitat stația de sortare a deșeurilor au observat că în imediata apropriere de stație nu sunt mirosuri, nu există scurgeri de lichide iar deșeurile se gestionează în mod responsabil.

 

 

Găsiți mai jos și alte postări relevante ale Asociației Preocupați de Viitor

Worksjop Cât de generoși sunt românii

Cât de generoși sunt românii?

Am participat pe 10 decembrie 2024 la un workshop online interactiv dedicat sprijinirii organizației noastre în crearea unei strategii eficiente de strângere de fonduri. Evenimentul

Read More »
deșeuri cimitir nereciclabile

Deșeuri in parcuri și cimitire

Deșeurile din Cimitire Deșeurile vegetale, cum ar fi flori, coroane vegetale, arbuști, frunze și ramuri, sunt frecvent amestecate cu candele din plastic, găleți și capacele

Read More »