Asociaţia Preocupaţi de Viitor oferă oportunitatea de învăţare celor interesaţi să scrie şi să implementeze proiecte adresate tinerilor.
Proiectul s-a desfășurat în Turcia, în zona Antalya în perioada 8-15 Ianuarie 2022. Data limita de înscriere a fost 30 Noiembrie 2021.
Locurile au fost limitate dar am încurajat toţi membrii asociaţiei să se înscrie dacă sunt interesaţi să participe.
Au fost selectaţi 3 membri, dintre care 1 fată de naţionalitate turcă – voluntar cu contract activ în cadrul asociaţiei.
Mai multe detalii despre proiect se găsesc aici: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/laboratory-for-developing-youth-exchanges.9830/
Mai jos sunt câteva opinii referitoare la experiența lor din proiectul menționat.
Sfârşit de articol.
Mai jos găsiţi alte postări relevante ale Asociaţiei Preocupaţi de Viitor:
În continuare ne dorim să contribuim la aceste evenimente educaţionale cu speranţa ca acestea să formeze tinerele generaţii ca cetățeni activi, pentru care responsabilitatea față de natură reprezintă o prioritate.
Prezentăm în continuare un top mai deosebit de 10 beneficii ale educației pentru mediu ( EM )
Educaţia pentru mediu ( EM ) este o învățare practică, interactivă, care stârnește imaginația și deblochează creativitatea. Când EM este integrată în curriculum, elevii sunt mai entuziaști și mai implicați în învățare, ceea ce crește performanța lor în domeniile academice de bază.
EM nu numai că oferă oportunități de învățare experiențială în afara sălii de clasă, ci le permite elevilor să facă conexiuni și să aplice învățarea lor în lumea reală. EM îi ajută pe cursanți să vadă interconexiunea dintre problemele sociale, ecologice, economice, culturale și politice.
EM încurajează studenții să cerceteze, să investigheze cum și de ce se întâmplă lucrurile și să ia propriile decizii cu privire la probleme complexe de mediu. Prin dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților de gândire critică și creativă, EM ajută la promovarea unei noi generații de consumatori informați, lucrători, precum și factori de decizie sau de decizie.
EM încurajează elevii să investigheze diferite părți ale problemelor pentru a înțelege imaginea completă. Promovează toleranța față de diferite puncte de vedere și diferite culturi.
Prin încorporarea practicilor EM în curriculum, profesorii pot integra știința, matematica, biologia, fizica, artele limbajului, istoria și multe altele într-o lecție sau activitate bogată și pot satisface în continuare numeroase standarde academice de stat și naționale în toate disciplinele. A lua o clasă afară sau a aduce natura în interior oferă un fundal sau un context excelent pentru învățarea interdisciplinară.
Expunând elevii la natură și permițându-le să învețe și să se joace afară, prin EM se încurajează sensibilitatea, aprecierea și respectul pentru mediu. Combate „tulburarea deficitului de natura”… și este tototdată este DISTRACTIV!
EM îi face pe elevi să iasă afară, să fie activi și ajută la abordarea unora dintre problemele de sănătate pe care le vedem astăzi la copii, cum ar fi obezitatea, tulburările de deficit de atenție și depresia. O alimentație bună este adesea accentuată prin EM și stresul este redus datorită timpului petrecut în natură.
EM promovează simțul locului și al conexiunii prin implicarea comunității. Când elevii decid să învețe mai multe sau să ia măsuri pentru a-și îmbunătăți mediul, ei se adresează experților comunitari, donatorilor, voluntarilor și facilităților locale pentru a ajuta comunitatea să înțeleagă și să abordeze problemele de mediu care le afectează spaţiul în care trăiesc.
EM îi ajută pe elevi să înțeleagă modul în care deciziile și acțiunile lor afectează mediul, își dezvoltă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a aborda probleme complexe de mediu, precum și modalități prin care pot lua măsuri pentru a menține mediul sănătos și durabil pentru viitor. Programele de învățare-serviciu oferite de Asociaţia Preocupaţi de Viitor și alte organizații similare, oferă elevilor și profesorilor sprijin prin granturi și alte resurse pentru proiecte de acțiune.
EM promovează învățarea activă, cetățenia și activitatea de leadership. Dă putere tinerilor să-și împărtășească ideile și să facă o diferență la școala și în comunitățile lor. EM îi ajută pe profesori să-și construiască propriile cunoștințe de mediu și abilități de predare.
Sperăm că aceste „top zece” beneficii vă vor oferi încrederea și angajamentul de a include EM în curriculumul dumneavoastră, indiferent că sunteţi o şcoala privată, o grădiniţă sau chiar instituţie.
Mai multe detalii despre această lege găsiți aici: https://senat.ro/Legis/lista.aspx?nr_cls=L223&an_cls=2021
Salut! Îţi voi răspunde în cel mai scurt timp. Hey! I will answer as soon as possible. Till then, please check our LinkedIn page and follow us! https://www.linkedin.com/in/asociatia-preocupati-de-viitor-22085321b/detail/recent-activity/shares/