You are currently viewing Erasmus + Youth exchange LET’S REMOVE OBSTACLES WITH SPORTS  20-28 SEPT 2023 – BALIKESIR TURKEY

Erasmus + Youth exchange LET’S REMOVE OBSTACLES WITH SPORTS 20-28 SEPT 2023 – BALIKESIR TURKEY

DESCRIEREA PROIECTULUI

Acest proiect va fi organizat ca un schimb de experiență între tineri.

Intervalul este 20-28 septembrie 2023. (19 și 29 septembrie vor fi zilele de călătorie).

Calendarul de evenimente a fost creat cu accent pe îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor participanților la proiect.

Conceptul de dizabilitate este folosit în literatură ca un concept care implică consecințe de natură individuală și/sau de natură socială. Mai ales după revoluția industrială, conceptul de dizabilitate a devenit  folosit mult mai frecvent  în viața socială. În urma revoluției industriale, rata invalidității ca urmare a accidentelor de muncă a crescut dramatic.

Persoanele cu handicap, care sunt unul dintre grupurile dezavantajate ale societății, doresc să trăiască ca oamenii cu un trai normal, ca urmare a clasificării acestora în sfera politicilor sociale ca fiind un grup defavorizat. Datorită evoluțiilor industriale/ tehnologice și a  mobilității vieții sociale, solicitările persoanelor cu dizabilități de a se integra în societate au devenit vizibile pentru celelalte ramuri ale societății. Deși multe politici de incluziune a persoanelor cu dizabilități au fost realizate, încă nu s-a observat o creștere a conștientizării la nivelul populației. 

Dizabilitatea constituie un element al excluziunii sociale. Pentru persoanele cu dizabilități, accesul la activități socio-culturale și uneori chiar și la serviciile de bază este foarte dificil din cauza lipsei de dotări cu un echipament necesar pentru facilitarea participării acestora, incluziunea socială devenind aproape imposibilă pentru ele. Incluziunea socială este constituită din eliminarea factorilor care pot împiedica indivizii sau grupurile expuse la lipsa socializării și/sau la excluderea lor de a participa la viața socio-economică. Aceasta poate fi realizată prin aducerea nivelului de trai al persoanelor respective la un nivel acceptabil în societate. Sprijinirea persoanelor cu handicap pe alocuri în cazul în care abilitățile lor individuale sunt insuficiente le vor crește rata succesului în cadrul unei activități, dar le vor îmbunătăți și încrederea pe care o au în abilitățile respective.  

Acestea fiind spuse, ENUMERĂM OBIECTIVELE PROIECTULUI, DUPĂ CUM URMEAZĂ:

  • Integrarea persoanelor cu dizabilități în viața cotidiană. 
  • Facilitarea înțelegerii politicilor de incluziune socială și rolul pe care sportul îl are în aceasta. 
  • Creșterea gradului de conștientizare al populației asupra problemelor întâmpinate de persoanele cu dizabilități atăt pe plan intern, cât și pe plan extern.
  • Ajutarea persoanelor cu dizabilități în eliminarea prejudecăților pe care oamenii le au cu privire la viața acestora, în special pe plan intern. 
  • Creșterea stimei de sine a persoanelor cu dizabilități.
  • Motivarea instituțiilor publice și a organizațiilor non-guvernamentale de a crea mult mai multe activități de incluziune a persoanelor cu dizabilități.
  • Creșterea conștientizării la nivel de organizații existente cu putere de decizie la nivel internațional asupra scopurilor proiectului nostru.
  • Promovarea mișcării ”Săptămâna Europeană a Sportului”.
  • Îmbunătățirea gradului de conștientizare la nivelul participanților  asupra scopului proiectului.
  • Creșterea toleranței participanților în ceea ce privește diferențele posibile existente între participanți.
  • Îmbunătățirea competențelor-cheie, dar și a celor lingvistice în rândul participanților.
  • Prezentarea și înțelegerea beneficiilor programelor Erasmus +.
  • Creșterea dorinței participanților de a lua parte la schimburi de experiență culturale.
  • Creșterea dorinței organizațiilor partenere de a crea proiecte de acest gen.
  • Îmbunătățirea gradului de conștientizare al participanților, dar și al membrilor regiunii Balıkesir asupra programelor Erasmus + și asupra beneficiilor acestora.
  • Promovarea regiunii Balıkesir.

PROFILUL PARTICIPANȚILOR

În total 35 de participanți din 5 țări diferite – Turcia, Ungaria, România, Spania și Polonia. În total  7 participanți din fiecare organizație, cu vârsta cuprinsă între 15-26 de ani (de preferat), dintre care 2 persoane cu dizabilități și 1 lider de grup fără limită de vârstă maximă.

Este necesar ca participanții să dețină cetățenia sau permisul de ședere în țara respectivă.

Participanții cu mai puține oportunități sau alte dificultăți sunt încurajate să aplice.

Echilibrul de gen va fi asigurat în cadrul fiecărei echipe.

COSTURI

Toate costurile legate de cazare, mâncare și activități sunt acoperite de Programul Erasmus+.

Atenţie!! După trimiterea locației către organizatori, aceștia vor crea un plan persoanlizat de călătorie potrivit pentru situația dumneavoastră. 

Nu se va achiziţiona niciun bilet fără acordul organizatorilor!!!

Costurile de călătorie se avansează de participanți și vor fi rambursate în timpul proiectului de către organizator.

Rambursarea maximă a costurilor de călătorie se va baza pe Criterii de distanță Erasmus+:

ROMÂNIA – MAXIM 275 EURO.

DETALII DE CĂLĂTORIE:

Data sosirii este 20 septembrie 2023. Toți participanții trebuie să ajungă locația până la ora cinei, astfel încât să putem începe cu activități de team-building în aceeași zi.

Transferurile vor fi organizate de către organizator de la aeroportul Istanbul către cazare, atât la sosiri cât și plecări.

Vă rugăm să rețineți că, conform regulilor Erasmus+, aveți dreptul de a rămâne pentru 4 zile în plus, fie înainte, fie după program, în cazul în care doriți să  bucurați de Istanbul sau alt oraș, dar tineți cont că veți acoperi cheltuielile dvs. pentru aceste zile suplimentare.

Participanții trebuie să obțină aprobarea planurilor lor de călătorie din partea organizatorului înainte de a rezerva biletele!

DESPRE ORAȘUL BALIKESIR

Balıkesir este un oraș din Turcia și este capitala provinciei Balıkesir. Balıkesir este situat în regiunea Marmara din Turcia și are o populație de 338.936. Între 1341 și 1922, a fost capitala orașului Karasi. Data sosirii este 20 Septembrie 2023. Toți participanții ar trebui să ajungă la Istanbul în această zi la cel mai puţin.

CAZAREA

Aceasta va fi anunțată. 

CERTIFICATUL YOUTHPASS:

Se va recunoaște efortul și realizările fiecărui participant pe tot parcursul proiectului iar la finalul schimbului de tineri, fiecare participant va primi certificatul „Youthpass” care este un document original emis de către Comisia Europeană că dovadă a învățării non-formale.

Puteți obține mai multe informații aici:

www.youthpass.eu

Formularul de aplicare se accesează de pe acest LINK!

Infopack în PDF – limba Engleză se găseşte AICI!

Data limită pentru completare a formularului este 30 Iunie 2023.

Data limită pentru selecţie este 3 Iulie 2023.

Aşteptăm cu interes aplicaţiile voastre şi vă stăm la dipoziţie pentru orice întrebare!

Lasă un răspuns